In 2020 hebben we de broodoven op het Ronkelhof gedeeltelijk gerestaureerd. Sindsdien bakken we elke maand ongeveer 30 tot 40 broden. Na hulp te hebben gekregen van professionelen om onze technieken te verbeteren, bereiden we nu al ons eigen deeg en hebben ook het bakken van pizza’s en speculaas uitgetest, met veel succes.

Enkele foto’s van het brood bakken op 30 april 2023. Dit is de tweede keer dat we experimenteren met zelfgebakken zuurdesembrood. Heerlijk! En de teams zijn altijd zo vol en enthousiast. Door het mooie weer konden we onze traditionele pizza eten in de zon…. houtovenpizza natuurlijk!

Zondag 25 juni 2023 was dubbel speciaal: we bakten het 1.000ste brood sinds het begin van het avontuur en we overhandigden een prijs aan 2 studenten landschapsarchitectuur, Yann Moedbeck en Satine Beaugendre, van de Erasmus Hogeschool Brussel voor hun bijzonder interessante project dat ze tijdens dit academiejaar moesten uitvoeren rond de landschapsaanleg rond het Ronkelhof.

Om meer te weten : https://www.erasmushogeschool.be/nl/ehblog/het-ronkelhof

Het evenement werd door de pers gevolgd: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230731_93033458

Na een zomerstop stoken we de oven weer op voor onze 50 broden op 24 september 2023.

Het laatste bakken 2023, met zijn walnotenbrood, speculoos en heel veel gezelligheid!

De ploeg “brood” van 25 februari

Brood bakken op paaszondag van 31 maart. De ploeg is compleet en de kippen van onze collectieve kippenhok hebben voor een mooie voorraad eieren gezorgd!

Op 6 april 2024 organiseerden we een “takkenbossen workshop”: Ja! Om onze heerlijke broden in de boerderijoven te kunnen bakken, moeten we vuur maken en daarom takkenbossen hebben. Om onze taak gemakkelijker te maken, hebben we een bindpaard gebouwd waarmee de dunne takken stevig aan elkaar kunnen worden gebonden. Wij beschikken dus over een voorraad die nog ongeveer 2 jaar moet drogen voor gebruik.

Elke maand komen onze broden nog steeds uit de oven

25/05/2024

Zoals verleden jaar, het laatste bakken 2024 om 29 december, met zijn walnotenbrood, speculoos en vriendschapsborrel!